Ο πρώτος Αφρικανός κληρικός στην Μητροπολη Θεσσαλονίκης!

Πηγή φωτογραφίας: seleo.gr

Xειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Ανθιμο, πήγε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές στην Θεολογική Σχολή κι έτσι βρήκε την ευκαιρία να εντρυφήσει ακόμα περισσότερο στον Χριστιανισμό και να χειροτονηθεί Διακονος της του Χριστού ορθόδοξης εκκλησίας!

O λόγος για τον πατήρ Γεώργιο, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Σκοπεύω μόλις τελειώσω τη Σχολή και πάρω το πτυχίο μου να επιστρέψω στην πατρίδα μου την Ουγκάντα και να γίνω κληρικός εκεί» τόνισε μιλώντας στο Open tv και πρόσθεσε πως: «ήμασταν προτεστάντες» αναφερόμενος στην «στροφή» του στην Ορθοδοξία.

«Ο σκοπός μου είναι να επιστρέψω. Γνωρίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη ήταν ο τόπος που δίδαξε ο Απόστολος Παύλος και πήρα κι εγώ την ευκαιρία να έρθω εδώ. Μου μαθαίνουν οι ιερείς στον ναό που λειτουργούμε τα ιερατικά γράμματα και πράγματα. Ο κόσμος χαίρεται που με βλέπει και μου λένε «εσύ είσαι δικός μας πια»

Στην Τριανδρία και στον Ιερό του Αγίου Σπυρίδωνος, λειτουργούν και δύο Σύριοι ιερείς. Τους έχει κοντά του ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος, που λέει με καμάρι ότι η ενορία του είναι τριεθνής. Η εκκλησία λειτουργεί με κληρικούς από Ελλάδα, Συρία και Ουγκάντα!

Πηγή: seleo.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s