Ηνωμένα Έθνη: Η Ρωσία διέπραξε συνεχή εγκλήματα πολέμου στην Συρία!

Πηγή φωτογραφίας: slpress.gr

Οι ανακριτές των Ηνωμένων Εθνών δήλωσαν τη Δευτέρα ότι η Ρωσία είχε διαπράξει εγκλήματα πολέμου στη Συρία κάνοντας αδιάκριτες αεροπορικές επιδρομές σε πολιτικούς στόχους το 2019, καταδικάζοντας τις τακτικές που δήλωσαν ότι η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της εξακολουθούν να χρησιμοποιούν στη βορειοδυτική επαρχία Idlib.


Οι ανακριτές δήλωσαν επίσης ότι οι συριακοί αντάρτες που συμμάχησαν με την Τουρκία διεξήγαγαν εγκλήματα πολέμου κατά την εισβολή σε κουρδικές περιοχές στη βόρεια Συρία και ότι οι επαναστάτες που συνδέονταν με την Αλ Κάιντα είχαν προκαλέσει πολλά θύματα των πολιτών σε ρουκέτες στις κυβερνητικές περιοχές.


Οι κατηγορίες τους έγιναν στην τελευταία έκθεση της εξεταστικής επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, της επιτροπής που εδρεύει στη Γενεύη, η οποία παρακολουθεί τη σύγκρουση στη Συρία περίπου δέκα ετών.


Οι ανακριτές δήλωσαν ότι τα ρωσικά αεροσκάφη είχαν πραγματοποιήσει μια επίθεση διπλής βρύσης σε μια αγορά στις 22 Ιουλίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 43 αμάχους και αεροπορική επιδρομή σε στρατόπεδο για εκτοπισθέντες πολίτες τον Αύγουστο, ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον 20 άτομα.


Και στις δύο αεροπορικές επιδρομές, «η ρωσική Πολεμική Αεροπορία δεν κατευθύνει τις επιθέσεις σε συγκεκριμένο στρατιωτικό στόχο, ποσό που ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου να ξεκινήσει αδιάκριτες επιθέσεις σε πολιτικούς χώρους», ανέφερε η επιτροπή τριών ατόμων, αναφέροντας λογαριασμούς μαρτύρων, βιντεοκασέτες και παρακολουθούμενες επικοινωνίες με πιλότους που διεξήγαγαν τις απεργίες.


Τα ευρήματα της επιτροπής, η οποία θα παρουσιάσει την έκθεσή της στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών την επόμενη εβδομάδα, παρείχαν μια αξιόπιστη και ανεξάρτητη αξιολόγηση της ρωσικής συμπεριφοράς στη Συρία, η οποία επιβεβαίωσε την υποβολή εκθέσεων από τις ομάδες και τα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των The New York Times.

Πηγή: newyorktimes.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s