Στήριξη του Έβρου και των νησιών που έχουν πληγεί από την μεταναστευτική κρίση εξήγγειλε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης

Διαβάστε τις δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη μετά την συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Andrew McDowel.

Με ιδιαίτερη χαρά, συναντήθηκα με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Andrew McDowel, και συζητήσαμε για τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στην ελληνική οικονομία. Πρώτη προτεραιότητα είναι η στήριξη των περιοχών που πλήττονται από την κρίση, των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω των γεγονότων στα νησιά και τον Έβρο. Ζητήσαμε να υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα στήριξης αυτών των επιχειρήσεων, για να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις επιπτώσεις. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία με 200 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη αναγκαίων έργων υποδομών για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ακούσαμε τις σκέψεις της Τράπεζας να επεκτείνει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των περιοχών που πλήττονται από την κρίση στις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, το οποίο, μέχρι σήμερα, χρηματοδοτεί επιχειρήσεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία. Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που δείχνει ότι όλα τα ευρωπαϊκά όργανα στηρίζουν τη χώρα μας σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε τα εξής: «Θα υπάρχουν προγράμματα δανειοδότησης επιχειρήσεων, μέσω του πλαισίου που έχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, έτσι ώστε μέσω των ελληνικών τραπεζών να δώσουμε μία ώθηση στις περιοχές των νησιών και του Έβρου που , τον τελευταίο καιρό, σηκώνουν ένα ιδιαίτερα αυξημένο βάρος»

Πηγή : www.mitarakis.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s