Απίστευτη καταγγελία των New York Times: «Οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε μυστικό χώρο κράτησης στο χωριό Πόρος στον Έβρο»!

Σε μυστική τοποθεσία (black site) κράτησης, υποστηρίζουν οι New York Times πως οδηγούνται πρόσφυγες που περνούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Με την περίπτωση μιας «μυστικής τοποθεσίας κράτησης» στο συνοριακό χωριό Πόρος του Έβρου ασχολούνται σε εκτενές ρεπορτάζ οι New York Times, οι οποίοι στηρίζονται σε μια μαρτυρία Κούρδου που επαναπροωθήθηκε στην Τουρκία και δηλώνει πως πέρασε μια ημέρα στην κρυφή αυτή εγκατάσταση αλλά και σε δορυφορικές φωτογραφίες της περιοχής.

Ο πρώην ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Προσφύγων, Φρανσουά Κρεπό, δηλώνει στους NYT ότι οι κρατούμενοι που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα, φυλάσσονται εκεί κάτω από απόλυτη μυστικότητα και χωρίς να έχουν πρόσβαση σε νομική στήριξη. 

Οι New York Times, επικαλούνται ακόμα μαρτυρία συνταξιούχου αστυνομικού, που φέρεται να επιβεβαιώνει την ύπαρξη της συγκεκριμένης τοποθεσίας, η οποία δεν είναι καταχωρισμένοι ως κέντρο κράτησης αλλά χρησιμοποιείται ως τέτοιο κάθε φορά που οι προσφυγικές ροές αυξάνονται. 

Τέλος, την ύπαρξη της συγκεκριμένης τοποθεσίας, σύμφωνα με τους NYT, επιβεβαιώνει και η ομάδα σουηδική ομάδα Respond.

Πηγή: Gazzetta.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Απίστευτη καταγγελία των New York Times: «Οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε μυστικό χώρο κράτησης στο χωριό Πόρος στον Έβρο»!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s