Συνελήφθη ηγετικό μέλος κυκλώματος παράνομης προώθησης μεταναστών- Διωκόταν με Ευρωπαϊκό ένταλμα

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής 33 χρόνος αλλοδαπός ο οποίος διωκόταν με Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ως ηγετικό μέλος κυκλώματος παράνομης προώθησης αλλοδαπών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 5-4-2020 στα Πατήσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής , έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, 33χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην παράνομη προώθηση μεταναστών από την Ελλάδα στην Γερμανία.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν το αποτέλεσμα επιχειρησιακής συνάντησης με τη συμμετοχή Αξιωματικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εκπροσώπων των Γερμανικών Αρχών, εκπροσώπων του European Migrant Smuggling Center ( EMSC ) της Ε UROPOL , μέσω της Περιφερειακής Ομάδας Δράσης της Ε.Ε στον Πειραιά ( EURTF ) και εκπροσώπων των Διευθύνσεων Προστασίας Συνόρων και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από πλευράς EUROPOL υπήρξε εξειδικευμένη αναλυτική υποστήριξη και διευκολύνθηκε η ανταλλαγή πληροφοριών και η συνεργασία των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε) και πανευρωπαϊκής Δράσης του Προγράμματος EMPACT , της οποίας ηγείται η χώρα μας και αποσκοπεί στην καταπολέμηση οργανωμένων δικτύων διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και εν συνεχεία σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s