Για πρώτη φορά δεν θα γίνει περιφορά Επιταφιων και δεν θα είναι ανοιχτά τα κοιμητήρια στην χώρα μας!

Για πρώτη φορά στα χρονικά τουλάχιστον της νεότερης ιστορίας τα κοιμητήρια της χώρας μας θα παραμείνουν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή κλειστά. Ούτε περιφορές Επιταφίων, ούτε τιμές στους νεκρούς τους θα έχουν τη δυνατότητα να αποδώσουν δημότες. Η απειλή του κορωνοϊού κλείνει τις πόρτες του συνόλου των κοιμητηρίων, τα οποία επίσης θα παραμείνουν κλειστά ανήμερα του Πάσχα.

Το κλείσιμο των κοιμητηρίων είχε ανακοινώσει προ τριημέρου στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς καλώντας τους πολίτες «να προσευχηθούν από τα σπίτια τους, όσο δύσκολο κι αν είναι». Με ανακοίνωσή του και ο Δήμος Βόλου υπενθυμίζει στους πολίτες την απαγόρευση που τέθηκε σε ισχύ:

«Υπενθυμίζεται ότι με βάση την απόφαση της Κυβέρνησης στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, όλα τα κοιμητήρια του Δήμου, όπως άλλωστε και σε όλη τη χώρα, θα είναι κλειστά και βέβαια δεν θα πραγματοποιηθούν λατρευτικές εκδηλώσεις, όπως περιφορά Επιταφίου κλπ, σε αυτά».

Οπως είναι γνωστό κάθε χρόνο τέτοια ημέρα τα κοιμητήρια του Δήμου Βόλου επισκέπτεται πλήθος κόσμου. Σύμφωνα με τα έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής, το απόγευμα της ημέρας αυτής είναι αφιερωμένο στους νεκρούς. Ολοι όσοι έχουν νεκρούς, και είναι σχεδόν όλοι, πηγαίνουν στο νεκροταφείο κρατώντας λουλούδια, καθαρίζουν, στολίζουν μνήματα και ανάβουν καντήλια. Φέτος το ταφικό έθιμο δεν θα τηρηθεί όπως επίσης δεν θα γίνει η καθιερωμένη περιφορά Επιταφίων. Οι πόρτες θα είναι κλειστές τόσο στο κοιμητήριο Κούκος, όσο και στο σύνολο των περιφερειακών, ακόμη και στο πρώην διαδημοτικό κοιμητήριο Ταξιαρχών.

Πηγη: volosday.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s