Έκτακτο! Ανήλικοι μετανάστες σπάνε και καίνε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας

Ανήλικοι μετανάστες σπάνε και βάζουν φωτιές ότι βρεθεί στο διάβα τους στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες διαμαρτύρονται καθώς η διαδικασία χορήγησης ασύλου στους ανήλικους αλλοδαπούς είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα καθώς σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία θα πρέπει να μεταβούν σε ειδική δομή αφού δεν έχουν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας τους και να ζήσουν με μέριμνα του κράτους όπως συμβαίνει για όλους τους ανήλικους στη χώρα μας. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι όλες οι δομές φιλοξενίας ανηλίκων είναι γεμάτες και η διαδικασία αποχώρησης τους από το Κέντρο Υποδοχής όπου φιλοξενούνται τώρα διαρκεί κάποιους μήνες.

Έτσι λοιπόν οι ανήλικοι αλλοδαποί αποφάσισαν να δημιουργήσουν εκ νέου πρόβλημα προκαλώντας ζημιά σε περιουσία του ελληνικού κράτους προκειμένου αυτό να ενδώσει και να υλοποιήσει το αίτημα τους.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις καθώς και Πυροσβεστικά οχήματα για την αποκατάσταση της τάξης. Αυτή την στιγμή η κατάσταση φαίνεται να έχει ηρεμήσει.

Πηγή:www.e-evros.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s