Θεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ αστυνομίας και ατόμων που βρίσκονταν στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ ατόμων τα οποία παρευρίσκονταν και διασκέδαζαν στην πλατεία Καλλιθέας στην περιοχή της Άνω πόλης όταν στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Αστυνομίας και διμοιρία των ΜΑΤ για να τους απομακρύνει.

Σε διάφορους ιστότοπους στο διαδίκτυο και κυρίως σε ιστότοπους αριστερού χώρου γίνεται λόγος για άσκηση σωματικής βίας και για ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τα Ματ λέγοντας πως με αυτό το τρόπο το κράτος και η Αστυνομία επαναφέρουν την χούντα με το πρόσχημα τα μέτρα για τον Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής υπήρξαν πολλά παράπονα εκ μέρους των μόνιμων κατοίκων στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για διατάραξη της κοινής ησυχίας καθώς η συγκέντρωση των ανωτέρω ατόμων είναι καθημερινή και η διασκέδαση τους κρατάει ως τις πρώτες πρωινές ώρες μην αφήνοντας τους γύρω κατοίκους να κοιμηθούν. Οι καταγγελίες για το συγκεκριμένο σημείο στο κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης ήταν πολλές και επί πολλών συνεχόμενων ημερών περιλαμβάνοντας εκτός από την διάταξη της κοινής ησυχίας φθορές στην πλατεία με συνθήματα στους τοίχους και σπασμένα μπουκάλια. Ετσι χθές η αστυνομία έφτασε στο σημείο με ισχυρότερες δυνάμεις και ζήτησε από τα συγκεντρωμένα άτομα να αποχωρήσουν πράγμα το οποίο αρνήθηκαν να κάνουν.

Τέλος ο ίδιος κάτοικος ο οποίος ήθελε να κρατήσει την ανωνυμία του ανέφερε «πως καταλαβαίνει πως η νεολαία δε έχει τρόπο διαφορετικής διασκέδασης αυτή την περίοδο λόγω των κλειστών καταστημάτων όμως δε γίνεται να χάνουν και τον ύπνο τους μερίδα εργαζομένων πολιτών».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s